MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Верховний Суд РФ вважає законним ліквідацію «Об’єднання українців Росії»

23.08.2012   
Таке рішення суду, ухвалене напередодні Дня Незалежності України, є «дуже символічним»

Апеляційна колегія Верховного Суду Росії підтвердила законність рішення про ліквідацію загальноросійської громадської організації «Об’єднання українців Росії».

Як інформує «Українська правда», про це повідомив голова об’єднання Тарас Дудко.

«Нам залишилася тільки президія Верховного Суду Росії. Коли ми отримаємо рішення у письмовій формі – буде подана нова скарга», – сказав Т. Дудко. – «Ми працюємо за ідею, тому хочемо пройти всі інстанції. Бо нам можуть сказати, що ми кудись не подавали чи не писали», – наголосив він.

Т. Дудко додав, що таке рішення суду, ухвалене напередодні Дня Незалежності України, є «дуже символічним».

«Це стратегія, яка має знищити такі об’єднання, які консолідували національні сили, підтримували національну культуру не на шароварному рівні», – зазначив Т. Дудко.

Нагадаємо, що 18 травня поточного року Верховний суд Російської Федерації задовольнив позов Міністерства юстиції РФ з проханням ліквідувати найбільшу діаспорну організацію українців – Об’єднання українців Росії.

 Поділитися