MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

У Житомирі сміттєпереробний завод будуватиме кіпріотська офшорна компаніяПродавши квартиру куди варто вкласти кошти – поради мільярдераУкраїнська корупція: пливе, мов айсберг в океані…Всі сили забирають військовий конфлікт і корупція, а права людини потерпаютьПарламентарі прийняли антикорупційний законМінімалістський підхід до протидії корупціїКорупція: сумнівна відкритість чи завуальована таємничість?В Україні дають більше хабарів, ніж в Росії та Білорусі - опитуванняЯнукович вирішив відкласти боротьбу з корупцієюДепутаты борются с антикоррупциейВід корупції Україна втрачає до 40 млрд грн на рікВлада в Україні це невігластво, корупція і злочинне недбальство…Владо, чого мені від тебе ще чекати?Корупція у містобудуванні: обґрунтовані побоюванняУ Харкові і в Криму порушено кримінальні справи стосовно суддівСуддів ловлять за хабаріКорупція - зростає, корупціонери - безкарніТе, що у школі - «подарунок», у виші - хабар (опитування)Програма індивідуальних грантів для журналістів, що проводять розслідування у сфері корупціїUkrainians believe the courts are the worst for taking bribes.

Україна стала однією з найгірших країн за прозорістю роботи уряду

22.09.2012   
Україна опинилася серед аутсайдерів по боротьбі з корупцією.

За результатами дослідження організації Transparency International Україна стала однією з найгірших країн на пострадянському просторі за рівнем прозорості роботи уряду, повідомляє «ФОКУС.ua».

«В Україні – розмита політична воля: заяви про відкритість влади супроводжуються законами, що обмежують права українців, свободи слова тощо. Корупція – одна з найбільших перешкод. Створити Інтернет-ресурс, де постійно оновлюються всі фінансові показники одного з міністерств, в Україні уп’ятеро дорожче і складніше, ніж в іншій державі Європи», – заявив представник Transparency International в Україні Олексій Хмара.

Зокрема, на початку дослідження експерти запропонували Україні, Молдові, Росії, Вірменії, Грузії та Азербайджану провести певні заходи з боротьби з корупцією, а саме оприлюднити фінансову та іншу інформацію в Інтернеті й привернути до цієї проблеми увагу громадян.

Першими в даному експерименті стали Молдова і Грузія. Україна – серед останніх. Примітно, що в Молдові відкритість інформації в мережі випереджає запити громадян.

Нагадаємо, що Transparency International відзначала, що в Україні непрозора приватизація шахт, енергетики, газових компаній, також корумпований закон про тендерні закупівлі.

І за рівнем корупції поставила Україну на 152 місце в світі. Тоді як ще у 2010 р. Україна посідала у цьому антирейтингу 134 місце.

До речі, голова Кабміну Микола Азаров не вірить, що в Україні високий рівень корупції. 20 вересня він з обуренням прокоментував звіт міжнародної організації Transparency International: «В об’єктивність цієї організації, я скажу однозначно, не вірю. І я не можу навіть уявити собі, щоб Україна була в світі на такому місці».

 Поділитися