MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На святого Миколая засудженим мобільники пообіцяли

24.12.2012   
КМУ планує дозволити засудженим до обмеження волі, а також засудженим до позбавлення волі, що тримаються у дільниці соціальної реабілітації, користуватися мобільними телефонами.
Кабінет Міністрів України може дозволити засудженим до обмеження волі, а також засудженим до позбавлення волі, що тримаються у дільниці соціальної реабілітації, мати при собі та користуватися мобільними телефонами та аксесуарами до них. Принаймні, відповідні зміни, що розробляло Міністерство юстиції, були ухвалені 19 грудня 2012 р. на урядовому засіданні, – повідомляє Департамент інформації та комунікацій із громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України. Уряд також пропонує надавати змогу здійснювати телефонні розмови засудженим, які відбувають стягнення у дисциплінарних ізоляторах, карцерах або переведені до приміщення камерного типу. Така можливість надаватиметься як виховний захід і в разі виникнення виняткових особистих обставин (смерть або тяжка хвороба близького родича, що загрожує життю хворого, стихійне лихо, що завдало значної матеріальної шкоди засудженому або його сім’ї). Окрім того, зазначеними змінами врегульовується порядок надання засудженим до обмеження волі тривалих побачень, зокрема права на позачергове тривале побачення для реєстрації шлюбу. Передбачено і можливість переведення засуджених до довічного позбавлення волі, які відбули 20 років покарання у приміщеннях камерного типу, до звичайних житлових приміщень колонії максимального рівня безпеки та утримання їх серед інших засуджених.
 Поділитися