MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Співробітникові «Меморіалу» погрожують вбивством (укр.)

18.01.2013    джерело: www.memo.ru

12 січня 2013 керівник Центрально-Азіатської програми Правозахисного центру «Меморіал» Віталій Пономарьов отримав електронною поштою листи, що містять погрози вбивства.

Листи російською та узбецькою мовами були відправлені з інтервалом у дві хвилини з трьох різних адрес. Анонімні автори листів погрожували вбивством у разі приїзду правозахисника на південь Киргизстану, а також вбивством членів його сім'ї в Москві.

Аналіз листів показав, що вони відправлені з Ташкента, з однієї IP-адреси. За оцінкою експертів, в них використовуються вирази, характерні для діалекту узбецької мови, поширеного в ташкентському регіоні.

Найбільш ймовірно, що погрози стали відповіддю на публікацію «Меморіалом» в грудні прес-релізів з різкою критикою незаконних дій співробітників спецслужб Узбекистану на території Росії (див.: http://memo.ru/d/141690.html, http: / / www.memo.ru/d/139176.html).

У зв'язку з погрозами, які надійшли на адресу Віталія Пономарьова,  ПЦ «Меморіал» звернувся сьогодні у Федеральну службу безпеки і прокуратуру Москви з вимогою провести розслідування і вжити ефективних заходів по встановленню та покаранню винних.

Нагадаємо, що 6 червня 2011 р. було здійснено напад на співробітника Центрально-Азіатської програми Бахрома Хамроева. Невідомі влаштували засідку у під'їзді його будинку. Винні досі не знайдені (http://memo.ru/d/2783.html).

18 січня 2013

 

 Поділитися