MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

І в Цинциннаті думають про пенітенціарну реформу

24.02.2013   
Георгій Кобзар

Навіть у розвинутих і багатих Сполучених Штатах в умовах бюджетного дефіциту міркують про те, як, з одного боку, зменшити кількість тюремного населення, а з іншого – убезпечитись від зростання вуличної злочинності.


Бюджетний дефіцит змушує правоохоронців шукати інші варіанти, крім ізоляції злочинців у місцях позбавлення волі.

Ще недавно переповнення в тюрмах округу Гамільтон в Цинциннаті (США) становило кілька тисяч ув’язнених.

Бюджетний дефіцит змусив комісарів округу Гамільтон закрити 800-місцеву в’язницю Queensgate в грудні 2008 року.

А з вересня 1987 по грудень минулого року, 167 291 засуджений опинився на волі перш, ніж минув визначений термін ув’язнення. Місцевим поліцейським і суддям вже набридло бачити злочинців, що знов виходять на вулиці.

Наразі округ отримує $ 44,65 в день на утримання одного федерального ув’язненого, також держава платить округу $ 31,34 в день для розміщення своїх засуджених.

Але знайти достатні кошти на побудову нової тюрми не вдалося – хоча дана тема була предметом дебатів у місцевому законодавчому органі, навіть було проведено 2 референдуми – проте, ініціативу збільшити податки з продажів на будівництво пенітенціарної установи не було підтримано місцевими жителями.

Тоді новий шериф Джим Ніл вирішив піти іншим шляхом. Він планує розширити арештні будинки для ув’язнених, які не звинувачувалися в насильницьких злочинах, а також сподівається збільшити кількість застосування домашніх арештів.

Замість того щоб будувати нові тюрми, він робить акцент на роботу з організації програм з метою зменшення переповненості існуючих, і хоче для цього задіяти наукові ресурси в університеті кримінального правосуддя Цинциннаті.

 

Цей невеличкий матеріал надіслав мені товариш, який деякий час перебував в американському місті Цинциннаті – побратимі Харкова. Як бачимо, і за океаном існують проблеми, добре відомі вітчизняній пенітенціарній системі. А втім, рецепти з оздоровлення ситуації, як виявляється, універсальні: замість того, щоб будувати нові буцегарні, необхідно переглянути правові підходи та не запроторювати за ґрати тих, хто скоїв ненасильницькі злочини й не представляє загрози для суспільства.

Повністю статтю опубліковано на сайті м. Цинциннаті.

 Поділитися