MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

900 рішень щодо України перебувають на контролі Європейського суду

11.03.2013   

 

Це означає, що понад 95% рішень, прийнятих щодо України, досі виконані не в повному обсязі.

«Україна дійсно знаходиться в п’ятірці країн, від яких до Європейського суду з прав людини щороку надходить найбільша кількість заяв», – визнав нещодавно міністр юстиції України Олександр Лавринович. І при цьому зазначив, що, за минулий рік надійшло близько 10 500 заяв, однак більш як 7300 з них були визнані неприйнятними, а це – 70% від загальної кількості.

Він заявив, що порушення, констатовані Європейським судом до груп справ щодо законності та надмірної тривалості тримання під вартою, тривалості кримінального провадження, проведення ефективного розслідування скарг про жорстоке поводження «усуваються положеннями нового Кримінального процесуального кодексу України».

Одночасно, як відзначає «Дзеркало тижня», левова частка – 60% звернень українців до ЄСПЛ – стосуються захисту права на справедливий суд. І  за статистикою Комітету міністрів Ради Європи 900 рішень щодо України по суті продовжують перебувати на контролі. З них 736 рішень – на «посиленому контролі». Це означає, що понад 95% рішень, прийнятих щодо України, досі виконані не в повному обсязі.

 Поділитися