MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Кіровограді лікарі відмовили смертельно хворій людині у допомозі.

03.07.2013   
Степан Терновий
У Кіровограді розслідується справа про ненадання допомоги хворому на сухоти. Хворий помер, пролежавши кілька днів на території обласної протитуберкульозної лікарні без допомоги.

У Кіровограді розслідується справа про ненадання допомоги хворому на сухоти. Хворий помер, пролежавши кілька днів на території обласної протитуберкульозної лікарні.

Перший заступник прокурора області Сергій Жолонко заявив:

«Хворий, який перебував на межі смерті, не був госпіталізований, оскільки головний лікар протитуберкульозної лікарні вимагав від чоловіка офіційне направлення на лікування від іншої медичної установи. Порушення основних принципів охорони здоров’я медичними працівниками цього закладу призвели до смерті людини».

На зараз призначено проведення експертиз, які мають дати відповідь на питання: "Чи явилась смерть колишнього ув’язненого, хворого на відкриту форму сухот, наслідком ненадання йому належної медичної допомоги персоналом обласної протитуберкульозної лікарні?"

Також прокуратура Кіровоградської області здійснює перевірку обласної протитуберкульозної лікарні на предмет дотримання законодавства України про охорону здоров’я.


 

 Поділитися