MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Громадські активісти 16 липня пікетуватимуть СБУ

15.07.2013   
Юрій Шершень

16 липня о 12:00 громадські активісти разом з діячами культури будуть пікетувати Службу безпеки України (м. Київ, вул. Володимирська, 33).

Підставою для акції протесту став інцидент, що стався 15 липня, коли працівники міліції, за вимогою СБУ, не впустили до України громадянина Російської Федерації Юрія Барабаша.

Барабаш проживає у Києві вже більше п’яти років, працює дизайнером та фотографом, неодноразово брав участь у акціях протесту, зокрема і проти режиму Януковича. Жодних проблем зі в’їздом раніше у нього не було. Він є етнічним українцем, не порушував українських законів, хотів отримати українське громадянство, бо саме тут прагнув реалізовувати свій творчий потенціал.

Громадські активісти організовують пікетування СБУ з вимогою припинити безпрецедентне свавілля проти українця Ю. Барабаша і дозволити йому в’їзд до України.

Вони зазначають вибіркові і доволі дивні погляди на державну безпеку, якими керуються українські спецслужби. Для порівняння: з Володимира Жириновського відносно нещодавно було знято статус нев’їздного, попри його неодноразові відверто антиукраїнські виступи.

Нагадаємо, 15 липня 2013 р. вранці співробітники міліції зняли з поїзда громадянина РФ Юрія Барабаша, що прямував до Києва. Пізніше з’ясувалося, що такі дії працівників МВС викликані рішенням Служби безпеки України, яка заборонила пану Барабашу в’їзд на територію країни до 2018 року. В СБУ своє рішення ніяк не коментують, а сам Ю. Барабаш пов’язує власну депортацію з участю у вуличних акціях опозиції.

Після зняття з поїзда Юрія Барабаша на міліцейському автомобілі відвезли на кордон з Російською Федерацією – станцію «Хутір Михайлівський», де він перебував до 17.30. При цьому йому був наданий залізничний квиток до міста Брянська. У зазначений час під наглядом працівників міліції Ю. Барабаш був посаджений у поїзд. Перед цим йому вручили «Акт про повернення», в якому без уточнення причин і термінів було зазначено, що пану Барабашу заборонено в’їзд на територію України.

 Поділитися