MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Москва 45 років по тому. Демонстрантів знову заарештували

25.08.2013   
Степан Терновий

На Червоній Площі в Москві поліція затримала десятьох активістів, які проводили акцію на згадку про події 1968 року.

Як повідомляє сайт Оvdinfo.org, в ОВС Китай-Город були доставлені десять осіб, затриманих на Червоній Площі.

Активісти проводили пікет на згадку про демонстрацію 1968 з банером «За вашу і нашу свободу!» Як відзначають журналісти «Дождя», міліція «прибула швидше, ніж в 1968-му».

25 серпня 1968 на знак протесту проти введення військ до Чехословаччини вісім дисидентів - Костянтин Бабицький, Тетяна Баєва, Лариса Богораз, Наталія Горбаневська, Вадим Делоне, Володимир Дремлюга, Павло Литвинов і Віктор Файнберг - рівно опівдні вийшли на Лобне місце з плакатами, написаними чеською та російською: «Хай живе вільна і незалежна Чехословаччина!», «За вашу і нашу свободу!», «Геть окупантів!», «Руки геть від ЧССР!». Незабаром всі вони були затримані.

Баєву відпустили без суду, Горбаневськая і Файнберг були визнані неосудними і відправлені на лікування до психіатричної лікарні. Табірні терміни отримали Дремлюга і Делоне, заслання - Литвинов, Богораз і Бабицький.

Повідомляє  "Кореспондент"

 Поділитися