MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Олександра Шармара пограбували четверо: троє невідомих та судовий виконавець у відпустці

01.09.2013   
Степан Терновий
Почувши ранком 23 серпня стукіт у двері, 51- річний харків’янин Олександр Шармар відкрив без жодних побоювань: думав, що це сусід, але на порозі побачив трьох здорових мужиків і тендітну даму. Вони представилися не те співробітниками водоканалу, не те виконавчої служби – Шармар і досі не знає, хто це був.

Почувши ранком 23 серпня стукіт у двері, 51- річний харків’янин Олександр Шармар відкрив без жодних побоювань: подумав, що це сусід, але на порозі побачив трьох здорових мужиків і тендітну даму. Вони представилися чи то співробітниками водоканалу, чи то виконавчої служби – Шармар і досі не знає достеменно, ким вони були.

- Ці люди сказали, що у мене нібито заборгованість за воду і каналізацію, і за це хочуть конфіскувати майно в рахунок погашення боргу, - згадує Шармар. - Розмовляли на порозі, потім мене відштовхнули, увірвалися всередину і почали нишпорити по квартирі.

Я нічого не міг зробити, став викликати міліцію. Мужики схопили зі столу 800 з гаком гривень, взяли телевізор і пішли. Тільки після цього їх супутниця здалеку показала посвідчення на ім’я Москівської і пообіцяла, що акт про вилучення вручать потім. Вона написала сповіщення без дати і друку, підписавшись старшим судовим виконавцем.

Після відходу непроханих гостей Олександр Маркович виявив пропажу ще 8 тисяч. Шармар запевняє, що міліцію викликав більше десяти разів, але вона так і не приїхала - довелося писати заяву в обласне управління МВС. А у виконавчій службі він з’ясував, що судовий виконавець Москівська у них працює, але на цей час вона перебуває у відпустці.

- Ні про які суди я не знаю, а ці комунальні борги значаться на якійсь Шармар Аліні Олександрівні, про яку я вперше чую, - дивується жертва. - Я тут прописаний один.
 

Коментар адвоката Геннадія Токарєва (ХПГ)

Виконавець повинен пред’явити рішення суду.

Геннадій Токарєв стверджує, що в цій історії багато моментів, які йдуть врозріз із законом.

- По-перше, виконавець повинен пред’явити рішення суду , інакше це буде звичайний грабіж, - стверджує адвокат. - По-друге, акт про вилучення складається у присутності двох понятих. По-третє, прокуратурі не завадило б розібратися, чому на виклик не приїхала міліція.

 

За матеріалами "Сводка Нєзавісімих Новостєй"

 Поділитися