MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Міліціонер ігнорував прокурора. Міліціонеру загрожує трирічне ув’язнення.

15.09.2013   
Степан Терновий
Підозрюваний свою вину в інкримінованих кримінальних правопорушеннях визнав повністю. Обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.
Відповідно до ст. 381-1КК України умисне систематичне невиконання слідчим органу досудового розслідування законних вказівок прокурора, наданих ним письмово в установленому Кримінальним процесуальним кодексом України при здійсненні кримінального провадження, карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого. У Чернігові прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного систематичного невиконання слідчим міліції законних вказівок прокурора. Під час досудового слідства встановлено, що співробітник одного з відділів УМВС України в області умисно систематично не виконував законні письмові вказівки прокурора — процесуального керівника у кримінальному провадженні, дорученому йому для розслідування. Працівнику міліції було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 381-1 та ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України. Підозрюваний свою вину в інкримінованих кримінальних правопорушеннях визнав повністю. Обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті. За матеріалами "Чернігівський монітор".
 Поділитися