MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Сімферополі "невідомі" зірвали конференцію «Ісламська культура і цивілізація на шляху до розвитку»

06.10.2013   
Грицько Селюк
В одній будівлі "протік дах", а іншу "замінували".

Як повідомляють ЗМІ, 5 жовтня 2013 року о 10 ранку мала була розпочатися Всекримська ісламська жіноча конференція «Ісламська культура і цивілізація на шляху до розвитку».

Конференція мала відбутися у Сімферопольському Палаці культури профспілок, однак у п'ятницю адміністрація закладу раптом відмовила в оренді, пославшись на те, що "протікає дах".

Організатори конференції терміново звернулись до музичного училища ім. Чайковського, де уклали договір про оренду актової зали. Однак, коли конференція мала розпочатись, будівля училища була знеструмлена, а трохи згодом прибули правоохоронці, повідомивши, що отримали повідомлення про замінування навчального закладу. Таке несподіване заява шокувала приїжджих і, як стало зрозуміло з вигуків жінок, вже розмістилися в актовому залі ДКП в очікуванні початку конференції, почуття мусульманок були ображені. Прочитавши дуа (молитва, - авт.) І витерши сльози, мимоволі скотилися з очей засмучених мусульманок, спокійним і впевненим кроком вони почали звільняти приміщення.

При виході можна було спостерігати наступну картину: велика кількість представників правоохоронних органів, МНС, машини міліції, пожежна машина, а серед них - натовпи жінок у хіджабах розсідаються в автобуси і вирушають додому.

Одна з організаторів заходу , представник організації «Ліга мусульманок Інсаф» Ельвіра Янікова заявила , що організація не вперше стикається з подібним утиском. "Ніяких офіційних заяв на адресу організації не надходило. Це вже не перший випадок. За останній час почастішали перешкоди діяльності нашої організації з боку влади. Це обмеження прав мусульман. Ми не будемо мовчати і зупинятися на цьому не будемо - це однозначно.", - підкреслила Ельвіра Янікова .

* * *

Конференцію організовувала ліга мусульманок "Інсаф" ("Справедливість"), яку пов’язують із кримським відділенням "Ісламської партії визволення" ("Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі"), що заборонена у низці країн за радикальні погляди. Водночас партія легально діє у багатьох країнах Європи та у США.

 

 Поділитися