MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Укрзалізниця" відмовила МВС у слідкуванні за пасажирами

08.10.2013   
Грицько Селюк
Про це йдеться у відповіді Департаменту транспортної міліції, поширеного прес-службою "Укрзалізниці".

Як повідомляє "Українська правда", "Укрзалізниця" заявила, що ініціатива Міністерства внутрішніх справ щодо збору особистих даних пасажирів не відповідає закону.

"На сьогоднішній день реалізація ініціативи Міністерства внутрішніх справ вбачається неможливою через неузгодженість з діючим законодавством України", – йдеться у листі-відповіді.

"Укрзалізниця" у своїй відповіді зазначає, що у частині п’ятій статті 6 Закону України "Про захист персональних даних" сказано, що обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб’єкта персональних даних.

Чинним законодавством України не встановлено обов’язок внесення у квиток персональних даних, а також не встановлено мету такої обробки, кажуть у відомстві.

Крім того, для реалізації ініціативи МВС необхідно розробити нове програмне забезпечення та пройти процедури реєстрації баз персональних даних, заявили в "Укрзалізниці".

Раніше Департамент транспортної міліції для своєї інформаційно-пошукової системи "Розшук-Магістраль" пропонував вносити до залізничного квитка прізвища, повного імені та по-батькові пасажира, серію і номер документа, що засвідчує його особу.

 Поділитися