MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Міністерство освіти і науки України сплатить стипендію студенту Олександру Топорівському за рішенням суду

21.10.2013   
Богдан Міщанський
Як повідомляють "Українські національні новини", Окружний адміністративний суд м. Києва затвердив умови мирової угоди і закрив провадження у справі Олександра Топорівського проти Міністерства освіти і науки України.

Як повідомляють "Українські національні новини", Окружний адміністративний суд м. Києва затвердив умови мирової угоди і закрив провадження у справі Олександра Топорівського проти Міністерства освіти і науки України. Про  це повідомив юрист, кандидат юридичних наук Станіслав Батрин.

Причиною звернення до суду стала невиплата стипендії Президента України студенту-переможецеві міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка Олександру Топорівському в зв’язку з бездіяльністю Міністерства освіти і науки України.

Представники Міністерства освіти і науки України запропонували студенту укласти мирову угоду про те, що стипендіальна нагорода буде виплачена, але тоді, коли будуть внесені доповнення до законодавства про державний бюджет. Це мало означати, що виплата залежала б від Верховної Ради України, яка, за законом, ухвалює такі зміни. Що, властиво, позивача не задовольнило.

В результаті переговорів сторін було досягнуто домовленості про те, що стипендія буде виплачена студенту не пізніше 30 листопада 2013 року незалежно від будь-яких обставин. Окружний адміністративний суд затвердив такі умови і провадження у справі закрив.

 

 Поділитися