MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Жорстоко побили журналістку Тетяну Чорновол

17.12.2013    джерело: dailylviv.com
Тетяна Чорновол є автором та блогером «Української правди». Останній її пост описував «хатинку» головного міліціонера держави пана Захарченка. До того Тетяна критикувала у своїх блогах та статтях Медведчука, Клюєва, Азарова, Льовочкіна та сім’ю Януковичей.

Першим про жорстоке побиття сьогодні вночі активістки Євромайдану й журналістки Тетяни Чорновіл повідомив, посилаючись при цьому на активіста Олекся Гриценка, її колега за фахом Мустафа Найем. За його даними, це трапилося в Борисполі.

«У травмпункт її доставила міліція, підібрали Тетяну на вулиці. У неї струс мозку. За словами родичів, зараз їй зашивають обличчя», – написав вночі Мустафа у своєму Tvitter. У Тетяни також численні гематоми, зламаний ніс.

«За словами Тетяни Чорновол, вона повертала до себе в село Гора, коли помітила за собою стеження. Вона різко повернула назад до Борисполя. Але машина почала її притискати. Після чого її машину кілька разів ударили кузовом. Вона зупинилася. З машини вибігли двоє, розбили скло. Вона вискочила з машини і спробувала втекти. Її наздогнали і били. Били двоє чоловіків», – написав Мустафа.

Тетяну повезли на рентген, бо сама ходити вона не може, а о 4-й годині ранку перевезли до лікарні в Києві.

В автомобілі Тетяни був знайдений відеореєстратор. Його забрали активісти для того, щоб вивчити інформацію, яка там збережена.

Як повідомив Громадському ТБ активіст Олексій Гриценко, котрий отримав дзвінок від Чорновол в цю ніч, 24-го грудня Тетяна їздила знімати будинки міністра внутрішніх справ Захарченка та генпрокурора Віктора Пшонки. Під час останньої зйомки за нею слідкували «беркутівці». Інформацію про будинок Захарченка Тетяна встигла поставити в блог на УП.

За останній тиждень сталося кілька пригод, в результаті яких постраждали активісти Євромайдану. У неділю стріляли в активіста Дорожнього контролю Володимира Маралова. Увечері у вівторок у Харкові один з організаторів місцевого Євромайдану Дмитро Пилипець отримав кілька ножових поранень.

У вівторок також стало відомо про те, що помер від травм побитий правоохоронцями 18 грудня Павло Мазуренко. В кількох містах з’явилися повідомлення про підпал автівок активістів майдану.

Від «Української правди»: Тетяна Чорновол є автором та блогером «Української правди». Останній її пост описував «хатинку» головного міліціонера держави пана Захарченка. До того Тетяна критикувала у своїх блогах та статтях Медведчука, Клюєва, Азарова, Льовочкіна та сім'ю Януковичей.  Всіх цих людей, поки не буде встановлено нападників, ми вважатимемо замовниками нападу на Тетяну. Про це повідомляє сьогодні, 25 грудня, «Українська правда».

Активісти Євромайдану вже пікетують у середу Міністерство внутрішніх справ, вимагаючи відставки Віталія Захарченка з посади голови МВС. «Вимагаємо від Захарченка піти у відставку! Воля або смерть. Пікет під МВС вже почався», – повідомляє у Твіттері ЄвроМайдан.

«Вимагаємо негайно написати і подати заяву про відставку», – йдеться також у зверненні активістів до Захарченка, опублікованому Ігорем Луценком у своєму блозі на «Українській правді».

«Події останнього місяця показали, що Ви не здатні виконувати свої прямі обов'язки: найголовніше завдання і взагалі мета існування міліції в Україні – захист життя, здоров'я, прав і свобод громадян – повністю Вами провалено», – наголошується у зверненні.

«Замість виконання своїх обов'язків Ваше міністерство з Вашого відома вчинило і продовжує вчиняти злочини проти людей, яких має захищати», – обурюються активісти.

«Кривавий розгін мирних демонстрантів в ніч на 30-те листопада на Майдані Незалежності, явне перевищення владних повноважень, садистське жорстоке побиття і/або затримання випадкових мирних учасників протесту, зокрема, журналістів перед Адміністрацією Президента 1-го грудня, продовження злочинних дій – спроба розгону і побиття мирних протестантів в ніч на 11-те грудня», – нагадують вони.

Активістів обурює, що жодний працівник МВС «протягом майже місяця з моменту вчинення першого злочину не звільнений з лав МВС, нікого з працівників МВС не повідомлено про підозру у вчиненні даних злочинів».

«Все організоване та за всіма ознаками злочинне угруповання МВС продовжує злочинну діяльність проти своїх громадян», – заявляють євромайданівці.

«При цьому розслідування численних злочинів, вчинених по відношенню до активістів та організаторів мирних акцій протесту у період з 22 листопада 2013 року Вашим міністерством фактично ігнорується», – переконані вони. Про це повідомляє сьогодні, 25 грудня, також.

 Поділитися