MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Як Луценка у Харкові покидьки зеленкою облили

29.12.2013   
Сергій Григор’єв
«Це такий бізнес для покидьків», – прокоментували на одному з харківських форумів: «Отримали по 500 грн., сплатили штраф по 100».

Напередодні Нового року Юрія Луценка в Харкові чекав вже традиційний місцевий «гостинний» прийом для опозиціонерів – 28 грудня при підході до місцевого Євромайдану його облили зеленкою.

Як повідомляє «АТН», на трьох молодиків і жінку, яка була з ними, міліціонери звернули увагу ще до інциденту. Очевидці розповідають, що правоохоронці відзначили, що ця компанія не схожа на прихильників Євромайдану.

Однак, затримали нападників тільки після того, як зеленка була пущена в справу – цього разу її виплеснули зі звичайних целофанових пакетів.

Як інформує прес-служба «Третьої республіки», першу спробу зробила невідома жінка, другу – чоловік. Одразу після «атаки» зловмисники перебігли вулицю Сумську і сховалися в підвальному приміщенні будівлі навпроти пам’ятника Кобзарю.

«Вхід у це приміщення оперативно взяла під охорону міліція, щоб не допустити самосуду над негідниками з боку обурених учасників Євромайдану», – зазначили у «Третій республіці» з посиланням на присутніх журналістів – очевидців подій.

ГУМВС України незабаром повідомило, що 28.12.2013 року близько 13-00 під час проведення мітингу, що проходив біля пам’ятника Т.Г. Шевченка в м. Харкові, працівники міліції здійснювали охорону громадського порядку, адже «в цей час перед присутніми громадянами здійснював виступ колишній міністр внутрішніх справ України Ю.Луценко» (звісно, опозиціонером та громадським лідером міліція його назвати не наважилася).

«Під час його промови невідомий чоловік плеснув у бік Ю.Луценка рідиною зеленого кольору. Ще двоє чоловіків та жінка також намагалися облити виступаючого. Завдяки оперативним діям правоохоронців, які знаходились біля мітингуючих, порушники правопорядку були затримані на місці події та доставлені для з’ясування обставин до Дзержинського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області», – звітують у Харківській міліції.

Як стало відомо, цього ж дня суд Дзержинського району міста Харкова визнав затриманих винними у скоєнні правопорушення, передбаченого ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство).

«Двом з порушників громадського порядку за хуліганські дії суд присудив штраф у розмірі 119 грн., жінка отримала таке ж покарання. Ще один з порушників попереджений про неприпустимість вчинення таких протиправних вчинків у майбутньому», – поінформував ВЗГ ГУМВС України в Харківській області.

«Це такий бізнес для покидьків», – прокоментували на одному з харківських форумів: «Отримали по 500 грн., сплатили штраф по 100».

«Юрій та Ірина Луценки сьогодні у Харкові. Зустріч пройшла у теплій кольоровій атмосфері… Обмеженість доппо-геппінського мислення видно відразу. Зеленка їхнє все. Харків має звільнитися від карликів при владі, а зеленка, думаю, знадобиться їм вавки в головах своїх замазувати», – зазначила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

 Поділитися