MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ОБСЄ посилюють контроль в зоні АТО

20.09.2014   
Яна Смелянская
Кількість представників ОБСЄ в Україні буде збільшено до 500 осіб.

Організація з безпеки і співробітництва в Європі протягом найближчих 4-5 тижнів кількісно подвоїть свою місію в Україні. В міста, географічно наближені до східних областей, поступово з’їдуться представники 40 країн світу. Щотижня в Україні будуть прибувати в середньому по 50 осіб, повідомив прес-секретар спеціальної спостережної місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків.
"Сьогодні від ОБСЄ в Україні працює 250 чоловік. Кількість представників найближчим часом збільшиться до 500. Планується, що кожного тижня в українські міста буде прибувати по 50 представників ОБСЄ", - стверджує М. Боцюрків. Він поінформував, що близько 50 представників організації вже прибули в Україну минулого тижня. "Наші представники працюють в 10 українських містах. Але ті, хто прибуває, спрямовані переважно в ті населені пункти, які розташовані в географічній близькості з Донецької та Луганської областям. Йдеться зокрема про Харків, Дніпропетровськ, Одесу. Тобто спостерігачі переважно будуть там, де неспокійно і, де потрібна їхня присутність ", - розповів прес-секретар спеціальної спостережної місії ОБСЄ в Україні.
Боцюрків також зазначив, що збільшення місії ОБСЄ в Україні було підтримано 57-ма країнами, які є членами організації. "Нові спостерігачі приїдуть з 40 країн, в тому числі з Росії, США, Канади та різних європейських держав. Переважно це ті, хто розмовляє українською або російською мовами", - уточнив він.
Боцюрків також говорить, що вже сьогодні представники ОБСЄ зберуться і обговорять склад, чисельність та інші деталі нової місії, яка працюватиме на сході України і будуть моніторити дотримання підписаного вночі в Мінську меморандуму з реалізації мирного протоколу. "Поки немає ніяких деталей, адже меморандум уклали вночі. Ми зараз починаємо зустріч і будемо обговорювати всі деталі щодо складу місії. Також ще не знаємо, скільки літальних апаратів з камерами будуть використовуватися для моніторингу та здійснення відеозйомки в певній зоні", - розповів він.

 Поділитися