MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

12 день перемир’я

22.09.2014   
Яна Смелянская
Ситуція на фронті змінюється майже кожну годину. В той час як українські силовики мають право відкривати вогонь лише у відповідь, ополченці не зупиняють провокаційних обстрілів позицій армії ані на хвилину...

По всій видимості, укладене між українськими силовиками та ополченцями ЛНР і ДНР перемир’я поширюється тільки на обмін військовополоненими.Так, в РНБО повідомили про звільнення близько 1200 українських військовослужбовців і цивільних осіб. За інформацією РНБО, тільки за останню добу з полону визволили 28 українських військових. В іншому на сході України триває війна, не припиняються артилерійські обстріли та бойові зіткнення.
Українські військові поступово відступають від Дебальцеве. Вночі там відбувалися запеклі бої, українські військовики зазнали серйозних втрат.
Стрільба та артилерійський вогонь тривають і в околицях Маріуполя. Також українські військові змушені були відступити з Широкино.
Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуці сьогодні повідомив, що українські військовики отримують все більше свідчень про те, що «ДНР» і «ЛНР» під керівництвом Москви посилено готуються до подальшого ведення бойових дій. Створюються централізовані склади озброєнь, боєприпасів, амуніції, палива. Створюється ремонтна база для техніки та озброєнь. З Росії прибувають фахівці з найрізноманітніших напрямів - від ремонту засобів зв’язку до ведення радіоелектронної боротьби. "Київ як за рятівну соломинку хапається за «мирний діалог». А в Москві в цей час Путін проводить засідання Радбезу РФ, на якому розглядає питання, як Україна дотримується мирні домовленості, однак тема «поведінки» власних військ і бойовиків його чомусь не цікавить. Більше 40 обстрілів позицій українських військ бойовиками, було нараховано за попередню добу. До сьогоднішнього вечора, терористи вели обстріли в районі н.п. Донецьк, Щастя, Маріуполь " - говорить Тимчук.
Найбільш "гарячої точкою" перемир’я, як і раніше, залишається Донецьк. Так, 20 вересня, в захопленому бойовиками та російськими військовими Донецьку на казенному заводі хімічних виробів сталися два потужні вибухи. За словами заступника голови Ворошиловської райради Донецька Івана Приходько, перший вибух стався в результаті попадання снаряда, другий - в результаті детонації залишків вибухівки.
"В 10.35 було пряме попадання в цех промислової вибухівки під №47, там залишалися залишки вибухівки. Сталася детонація, був повторний вибух. Пощастило, що не потрапило в основне сховище вибухівки, де лежить близько 2,5 тис. тонн", - розповів він .
Збройний конфлікт на України триває вже понад півроку, а аналітики і експерти в свою чергу навіть не поспішають однозначно відповідати на питання про те, коли закінчиться війна в Україні, оскільки майже укладення перемир’я на Донбасі має достатньо відносний характер.....

 

 Поділитися