MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Випускники та студенти Донецького національного університету виступили з проханням до прем’єр-міністра про евакуюацію ВУЗа

23.09.2014   
Яна Смелянская
Студенти Донецького національного університету не згодні підкоритися волі керівництва самопроголошеної, так званої Донецької народної республіки.

Студенти та випускники Донецького національного університету вирішили провести пікет біля будівлі Кабінету міністрів у Києві. Про це йдеться в повідомленні спільноти Історичного факультету ДонНУ в соціальній мережі. Учасники акції підготували звернення до прем’єр-міністра. Нижче наводиться повний текст звернення:
 
«Шановний пане Арсеній Петрович!
 Студенти Донецького національного університету звертаються до Вас із закликом зберегти ДонНУ як українську освітню організацію, рятуючи тисячі людських доль.
 Ми, студенти ДонНУ, вимагаємо роз’яснень щодо відсутності реакції Міністерства освіти і науки України з приводу захоплення університету і реальних кроків, спрямованих на порятунок одного з кращих вищих навчальних закладів Донеччини.
 Ми закликаємо Вас сприяти повнії евакуації Донецького національного університету на підконтрольну українськії владі та законодавству територію.
 У разі неможливості порятунку ДонНУ як цілісної установи, просимо врятувати долі викладачів і студентів, які стали заручниками військового конфлікту, забезпечивши незмінність суми контрактної основи навчання, збереження бюджетних місць, виплат стипендій і заробітних плат шляхом розподілу ліцензійного обсягу серед інших вищих навчальних закладів України. Закликаємо Вас внести зміни в п.п. 3; 5; 10 положення про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих навчальних закладів затвердженого Наказом Міністерства освіти України № 245 від 15.07.96. Ми вимагаємо, щоб в нормативно-правовому акті, було чітко прописано можливість переведення студентів до іншого вищого навчального закладу протягом навчального року, а не тільки, як зазначено в документі Міністерства освіти України, під час літніх або зимових канікул. Просимо Вас виконати свої зобов’язання перед студентами і гарантувати їх право на освіту (ст.53 Конституції України), шляхом створення умов для отримання студентами дипломів українського зразка, зокрема Донецького національного університету».

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що 10 вересня 2014 був незаконно захоплений Донецький національний університет, в результаті чого збройними представниками терористичної організації ДНР були опечатані прийомні ректора, проректорів, бухгалтерія та інші структурні підрозділи, що забезпечують функціонування і життєдіяльність ДонНУ. Захоплення супроводжувався «Наказом» так званого "​​міністра освіти ДНР" про відсторонення від посади ректора ДонНУ професора Романа Гринюка та призначення професора Юрія Лисенка.

 Поділитися