MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Межі районів Луганської області змінено

07.10.2014   
Яна Смелянская
Рішенням позачергового засідання Верховної Ради України змінено межі Луганської області.

Народні депутати підтримали проект постанови №5115 "Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Новоайдарівського та Слов'яносербського районів Луганської області".
Відповідно до постанови міняються кордони Новоайдарського та Слов'яносербського районів Луганської області, територія Новоайдарівського району збільшується на 30 010,28 га. Площа Новоайдарівського району - 183 588,28 га, Слов'яносербського району - 82 965,72 га.
Також парламентарії підтримали проект постанови №5116 "Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Перевальського та Попаснянського районів Луганської області".
Дана постанова змінює межі Перевальського та Попаснянського районів Луганської області, збільшуючи територію останнього на 14 тис. 174 га земель. Таким чином, Перевальський район займає 72 тис. 255 га, а Попаснянський район - 146 тис. 649 га.
За обидва документа проголосували 236 нардепів.
Як наголошується в пояснювальній записці до постанов, прийняття зазначених проектів дозволить упорядкувати адміністративні зв'язки між окремими населеними пунктами, а також забезпечити їх життєдіяльність відповідно до українського законодавства.
"Критеріями оцінки ефективності реалізації даної постанови є створення умов для ефективного здійснення повноважень органами місцевого самоврядування адміністративно-територіальних одиниць, які знаходяться поза зоною проведення антитерористичної операції"
, - йдеться в пояснювальній записці.

 Поділитися