MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

23 жовтня - останній день уточнення списків виборців

24.10.2014   
Яна Смелянская
23 жовтня - останній день, коли виборці мають право подати позовну заяву про уточнення списку виборців до місцевого суду без сплати судового збору. ХПГ з’’ясувала, як працюють адміністративні суди міста Харків, враховуючи до уваги календарний план щодо позачергових виборів до ВР 27 жовтня.

Цієї неділі вся країна (не рахуючи деяких районів Донбасу) обиратиме новий парламент. Напередодні цієї події ХПГ вдалося зібрати основні цифри, пов’язані з виборами до Верховної Ради 2014 року в Харківській області.
Всього на Харківщині налічується 605 виборчих дільниць. Голосувати повинні орієнтовно 1094936 виборців. Є припущення, що явка цього разу може стати рекордно високою. До уваги харків’ян представлені 103 кандидати. На сьогоднішній день на Харківщині знаходиться вже близько 270 міжнародних спостерігачів і 8 представників ОБСЄ. Проте їх кількість ще буде змінюватися. Крім того, бажання стати спостерігачами висловили близько 400 представників різних громадських організацій. Під час виборів для охорони громадського порядку, захисту прав та інтересів громадян буде задіяний цілком особовий склад органів внутрішніх справ, а також співробітники підрозділів "Харків-1", "Харків-2" і "Слобожанщина".
Особливим на цих виборах стало питання голосування військових та переселенців. 13 686 осіб звернулися у Відділи ведення державного реєстру виборців в Харківській області для тимчасової зміни місця голосування. Серед них 2000 118 осіб, які приїхали з Донецької та Луганської областей, 154 людини - з Криму і міста Севастополя. Також міняють місце голосування 2000 706 військовослужбовців, 2000 151 житель інших районів Харкова та області. 6000 557 осіб - це члени окружних та дільничних виборчих комісій.
За інформацією відділів ведення Державного реєстру виборців Харківської області, станом на 21 жовтня до них звернулося 13 тисяч 686 громадян щодо тимчасової зміни місця голосування. З них:
- 6557 членів окружних і дільничних виборчих комісій,
- 154 громадян АР Крим та міста Севастополя;
- 2 118 громадян Донецької та Луганської області;
- 2 706 військовослужбовців;
- 2  151 з інших районів Харківської області і регіонів України.
Враховуючи всі зміни, відділи ведення Державного реєстру виборців 21-22 жовтня виготовили уточнені списки виборців.
23 жовтня - останній день, коли виборці мають право подати позовну заяву про уточнення списку виборців до місцевого суду без сплати судового збору.
Беручи це до уваги ХПГ з’ясувала наскільки якісно працюють суди міста Харкова в даному напрямку. До суду з позівною заявою щодо внесення даних до списків виборців для голосування ми з’явилися о 23.00. Тобто за годину до останнього встановленого ЦВК терміну подачі такої заяви. Наше заяву прийняли. За умови того, що до дня голосування залишилося більше двох днів, то, згідно чинного законодавства, заяви не вимагають негайного розгляду та винесення рішення і може бути розглянуто протягом наступного робочого дня.
Працівники адміністративного суду Червонозаводського району, в свою чергу, відзначили вкрай низьку активність вимушених переселенців в питаннях свого волевиявлення на позачергових виборах до Верховної Ради України 27 жовтня.

 Поділитися