MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Краще в тюрму, ніж в бій

11.11.2014   
Яна Смелянская
Побувавши в полоні, українці готові сісти в тюрму, але в бій більше не підуть.

Представники самопроголошених республік пригрозили військовополоненим, що наступного разу знищать не лише українських бійців, а й їхні сім’ї.

Про це стало відомо в ході засідання координаційної ради з соціального захисту сімей мобілізованих військовослужбовців при міському голові Луцька.

Голова ради Ярослав Мудрик розповів про перебування в полоні українських військовослужбовців: «Коли вони знаходилися в полоні, з ними була проведена копітка робота з боку ФСБ Росії. Кожен був ретельно допитаний, зібрана вся інформація про все - де вчився, служив, про сім’ї. І головна умова обміну: не гарантується збереження життя їм та їхнім сім’ям, якщо вони раптом потраплять в полон».

Командування частини запевняло, що колишніх полонених не залучатимуть до операцій в Донбасі. Але обіцянка не виконується.

Юрист координаційної ради Тетяна Климчук каже, що багато з тих, хто побував в полоні, готові йти до в’язниці, щоб не потрапити в зону АТО, оскільки бояться за життя своїх рідних.

 Поділитися