MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні з початку перемир’я вбито близько 1 тисячі осіб

20.11.2014   
Яна Смелянская
В Україні з початку перемир'я у вересні вбито близько 1 тисяч осіб. Про це йдеться в доповіді ООН.

"За даними управління ООН з прав людини, з середини квітня до 18 листопада щонайменше 4317 людей було вбито і 9921 поранений в районі конфлікту на сході України. З початку припинення вогню, з 6 вересня до 18 листопада, було зафіксовано 957 загиблих - 838 чоловіків і 119 жінок, хоча деякі, можливо, були вбиті до припинення вогню, згідно з даними, зареєстрованих пізніше. Кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) також різко збільшилася, з 275 489 за станом на 18 вересня до 466829 19 листопада, за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій України ", - йдеться в доповіді.

Нагадаємо, раніше в ООН повідомляли, що за час конфлікту на сході України загинули більше 4,1 тисяч чоловік.

Бойові дії між українською армією і сепаратистами на території Донецької та Луганської областей тривають з квітня. На початку вересня було укладено угоду про перемир’я, яке постійно порушується. Інтенсивність боїв знизилася, але військові та мирні люди продовжують гинути.

 Поділитися