MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ленін йок

20.11.2014   
Юрій Шершень
Суд відмовив Харківській міськраді у задоволенні апеляційної скарги у справі про демонтаж пам’ятника Леніну.

Суд відмовив Харківській міськраді у задоволенні апеляційної скарги у справі про демонтаж пам’ятника Леніну.

Як повідомляє офіційний сайт Харківської облдержадміністрації, Харківський апеляційний адміністративний суд 19 листопада 2014 р. залишив без задоволення апеляційну скаргу Харківської міської ради у справі про призупинення розпорядження про демонтаж пам’ятника Леніну.

Таким чином апеляційний адмінсуд залишив в силі ухвалу Харківського окружного адміністративного суду про відмову в зупиненні дії розпорядження голови ХОДА Ігоря Балути від 28 вересня 2014 року №517 «Про врегулювання ситуації в області щодо пам’ятників епохи тоталітаризму», яким фактично легалізувалося знесення пам’ятників Леніну.

Нагадаємо, що позивач – Харківська міська рада (читай – міський голова Геннадій Кернес) просив суд визнати незаконним і скасувати повністю вищевказане розпорядження і зобов’язати облдержадміністрацію не вилучати пам’ятник Леніну, розташований на площі Свободи у Харкові, з Державного реєстру нерухомих пам’яток України, і не демонтувати цей пам’ятник.

22 жовтня мер Харкова Геннадій Кернес подав позов до окружного адміністративного суду з приводу рішення губернатора області Ігоря Балути про пам’ятники тоталітарної епохи.

24 жовтня Харківський окружний адміністративний суд відхилив клопотання Харківської міськради про призупинення дії розпорядження № 517 голови облдержадміністрації Ігоря Балути.

Отже, призупинити дію розпорядження у судовому порядку не вдалося. Відтепер Харківська міськрада намагатиметься визнати його незаконним. Розгляд справи по суті призначено судом на 24 листопада на 10.00.

Найвищий в Україні пам’ятник Леніну (більше 20 метрів з постаментом) знесли 28 вересня 2014 р. Коли учасники проукраїнського мітингу йому підпилили ногу, стало ясно, що Ленін всередині порожній, тому незабаром його звалили.

*yok – у перекладі з турецької означає «немає».

 Поділитися