MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Чи вистачить земельних ділянок усім учасникам АТО?

01.12.2014   
Яна Смелянская
За даними Державного агентства земельних ресурсів, в Україні зареєстровано понад 12 тис. заяв від учасників АТО на отримання земельних ділянок. За ними прийнято 5113 рішень про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою.

Як повідомляє прес-служба Держкомзему, 3202 рішення (62%) прийняті лише в останні 1,5 місяці - починаючи з середини жовтня. Загалом з початку жовтня щонеділі приймалося близько півсотні позитивних рішень про виділення земельних ділянок учасникам АТО. За минулий тиждень прийнято 493 рішення про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення учасникам АТО 770 земельних ділянок, повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок як учасниками антитерористичної операції, так й іншими категоріями громадян регулюється частиною 6 статті 118, а також статтями 121 і 122 Земельного кодексу України. Учасники АТО можуть отримувати ділянки з земель державної власності (в межах областей) або комунальної власності (в межах населених пунктів) у таких розмірах:

– для ведення фермерського або особистого селянського господарства – до 2 гектарів;

– для ведення садівництва – до 0,12 гектарів;

– для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки) – до 0,25 гектарів у селах, до 0,15 гектарів – у селищах та до 0,10 гектарів – у містах;

– для індивідуального дачного будівництва – до 0, 10 гектарів;

– для будівництва індивідуальних гаражів – до 0, 01 гектарів.

Учасники АТО, зацікавлені в одержанні земельних ділянок у власність, мають звертатись до органів влади за місцезнаходженням ділянки.

 Поділитися