MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Полковнику, який організував розгін Євромайдана в Харкові, пред’явлено звинувачення

08.12.2014   
Яна Смелянская
Пред’явлено звинувачення полковнику харківської міліції, за вказівкою якого почався розгін мітингувальників із застосуванням сили до демонстрантів, в результаті чого кілька громадян отримали тілесні ушкодження

Одному з колишніх представників керівного складу Харківського міського управління ГУ МВС України в області оголошено про підозру у вчиненні службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки.

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, за вказівкою полковника міліції, який повинен забезпечувати охорону громадського порядку біля Академії внутрішніх військ МВС України 19 лютого цього року, почався розгін мітингувальників із застосуванням сили до демонстрантів, в результаті чого кілька громадян отримали тілесні ушкодження.

За даними відомства, через недбалість колишнього міліціонера в охоронюваний периметр, створений міліціонерами, безперешкодно зайшли близько 100 так званих "тітушек", які побили мітингувальників, нанесли тілесні ушкодження представникам ЗМІ і розбили камери операторам кількох телеканалів.

"Під безпосереднім керівництвом полковника міліції з місця проведення мітингу правоохоронцями безпідставно затримані і доставлені в райвідділ 12 мітингувальників, на яких незаконно складено адміністративні протоколи за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції при виконанні ним службових обов’язків)", - йдеться в повідомленні відомства.

Зараз екс-міліціонеру обрано запобіжний захід - особисте зобов’язання.

Матеріали про протиправні дії "тітушек" наслідком виділено в окреме провадження за ч. 1 ст. 171, ч. 1 ст. 296 КК України (перешкоджання професійній діяльності журналістів та хуліганства).

 Поділитися