MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У школах самопроголошеної ЛНР скасували історію України

13.01.2015   
Яніна Смелянська
З другого семестру в розкладі учнів 7-11 класів шкіл «Луганської народної республіки» скасували предмет «Історія України». Замість нього ввели історію Вітчизни. Повідомляє Луганський інформаційний центр. Побажання самих учнів та їх батьків, як прийнято в самопроголошеній ЛНР, звичайно не враховуються.

«З другого семестру замість курсу «Історія України» школяри 7-11 класів вивчатимуть історію Вітчизни». У першому семестрі учні студіювали всесвітню історію, а тепер познайомляться з історією своєї рідної землі, що існувала протягом багатьох століть», - заявила директор науково-методичного центру розвитку освіти самопроголошеної ЛНР Оксана Колеснікова.

За її словами, незалежно від того, яку форму державності має рідний край в даний період часу, знати його історію важливо завжди.

«На жаль, до цього жоден курс історії не давав нам можливості так детально знайомитися з літописанням території, на якій сьогодні існує Луганщина», - пояснила Колесникова.

Авторами програми нового предмету стали вчені Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка та вчителі-практики: «Це - інтегрований курс, за основу якого взято «Мій рідний край - Луганщина». До нього також увійшли матеріали як з історії України, так і з історії Росії. Тому поки рекомендується при вивченні окремих тем користуватися навчальними посібниками усіх трьох курсів».

Торкаючись проблеми із забезпеченням навчальними матеріалами, вона повідомила, що "зараз друковані підручники та методичні посібники прибувають в республіку тільки в якості гуманітарної допомоги з Російської Федерації".

 Поділитися