MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Алчевську починаються голодні бунти

13.01.2015   
Яніна Смелянська
В окупованому Алчевську Луганської області голодуючі педагоги ще дуже несміливо, але все - таки вже починають висловлювати свою позицію щодо дій самопроголошеного уряду вигаданої республіки.

Головним бунтарем поки стала Середня загальноосвітня школа №17. Педколектив якої підготував звернення до керівництва ЛНР (текст якого надаємо нижче). Решта шкіл не поспішають підтримувати бунтівників. Поки готова підписатися під зверненням тільки ЗОШ № 22, але тільки в разі пом’якшення формулювання вимог.
«У зв’язку з невиконанням Луганською Народною Республікою конституційного права громадянина ЛНР заробляти собі на життя працею та своєчасну оплату праці трудовий колектив комунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 17 I-III ступенів м.  Алчевська» звертається до Вас з вимогою про негайну виплату заробітної плати за вересень, жовтень, листопад, грудень 2014 року.
Звертаємо Вашу увагу на те, що неодноразові звернення управління освіти м. Алчевська та міськкому Профспілки працівників освіти і науки до Міністра освіти, науки і культури ЛНР Лаптевої Л.М. та Голові рескому Профспілки працівників освіти і науки ЛНР Тарасюку О.М., чи не дали результату.
Тому з метою недопущення припинення роботи закладів освіти міста в 2014-2015 навчальному році ми вимагаємо провести конференцію представників трудових колективів працівників освіти за участю керівництва Луганської Народної Республіки, а саме: Міністра освіти, науки культури та релігії ЛНР Лаптевой Л.М., Міністра фінансів ЛНР Мануйлова Є.В., Голови Рескому Профспілки працівників освіти і науки ЛНР Тарасюка О.М., Міністра юстиції ЛНР Шубіна А.В., в.о. генпрокурора ЛНР Ісмаїлова З.Р., не пізніше 16 січня 2015 року.
Для висвітлення роботи конференції вимагаємо запросити представників ЗМІ ЛНР та Росії та України.
У разі невиконання наших вимог по виплаті заборгованості із заробітної плати трудовий колектив ЗОШ № 17 відмовляється здійснювати навчальний процес.
Звернення прийнято на зборах трудового колективу комунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 17 I-III ступенів м. Алчевська», протокол № 1 від 12 січня 2015р.»

Подальші коментарі напевно будуть зайвими. Але почуття легкої радості від того, що у свідомості багатостраждальних мешканців Донбасу все ж хоч щось починає змінюватися, присутні.

 Поділитися