MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Громадськість фіксує руйнування на Донбасі

21.01.2015   
Рішення, яке дає можливість вести моніторинг руйнувань житлових будинків, громадської та економічної інфраструктури в результаті військових дій у Донецькій і Луганській областях, а також дає громадянам, уряду і міжнародним організаціям можливість безпосередньо отримати таку інформацію.
Через російську агресію конфлікт на Донбасі триває вже багато місяців. Але досі не існувало єдиної загальнодоступної бази даних про руйнування житлової та громадської інфраструктури. Тому Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) та громадська організація SocialBoost пропонують рішення, яке, з одного боку, дає можливість вести моніторинг руйнувань житлових будинків, громадської та економічної інфраструктури в результаті військових дій у Донецькій і Луганській областях, а з іншого, дає громадянам, уряду і міжнародним організаціям можливість безпосередньо отримати таку інформацію. Додати об’єкти у новостворювану базу можна через вебсайт http://redonbass.org/ Зібрані дані можуть допомогти уряду отримувати оновлену інформацію, і використовувати її для планування відновлення. У цьому контексті, отримана база даних буде в розпорядженні Агентства з питань відновлення Донбасу і використовуватиметься для поточної роботи. Додатково база даних може бути використана для залучення міжнародного фінансування відновлення постраждалих міст і сіл Донецької та Луганської областей. Нагадаємо, ще в грудні минулого року за результатами роботи Єдиного реєстру збитку інфраструктури в зоні бойових дій (http://реестр.укр/ru/), теж створеного громадськими активістами, було підтверджено понад 1000 зруйнованих об’єктів. При цьому, за даними реєстру, близько 67% з них – це житлові будинки: приватний сектор, багатоповерхівки. Сотні сімей залишилися буквально на вулиці, разом з дітьми, літніми батьками, своїми бідами і без засобів до існування.
 Поділитися