MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прикордонники зафіксували військову авіацію Росії біля кордону

26.01.2015   
Яніна Смелянська
Поблизу населеного пункту Юганівка Луганській області був зафіксований політ 3 реактивних літаків ЗС РФ, які здійснювали політ поблизу держкордону без її перетину

У державній прикордонній службі України заявляють про факти ведення активної повітряної розвідки російськими безпілотниками і присутність військової авіації збройних сил Росії поблизу державного кордону. Про це повідомляє прес-служба відомства.
"Вчора о 15:45 прикордонники на напрямку населених пунктів Маноцкій (Росія) - Комишне (Україна), що в Луганській області, зафіксували політ безпілотника, який на висоті близько одного кілометра скоїв заліт на територію України і надалі повернувся назад. Також під час несення служби прикордонниками поблизу населеного пункту Юганівка Луганській області був зафіксований політ трьох реактивних літаків ЗС РФ, які здійснювали політ поблизу державного кордону без її перетину ", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, за минулу добу було скоєно вісім обстрілів підрозділів Держприкордонслужби та місць несення служби з систем реактивного залпового вогню Град. Так, вчора чотири рази був обстріляний контрольний пункт Гнутове на дорожньому напрямку Новоазовськ - Красноармійськ - Талаківка - Маріуполь. Обстрілу з системи "Град" піддався також блокпост на дорожньому напрямку Фащівка - Дебальцеве - Артемівськ, на якому несуть службу прикордонники спільно з військовослужбовцями ЗС України. Снаряд розірвався в трьох метрах від бліндажа. В результаті обстрілу було пошкоджено службовий автомобіль і отримав поранення військовослужбовець ЗС України.

 Поділитися