MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

СБУ затримала диверсантів

28.01.2015   
Яніна Смелянська
Служба безпеки України затримала трьох диверсантів-бойовиків, які готували провокації в Донецькій області, повідомляє прес-центр СБУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"У рамках посилення антитерористичних заходів в Харківському регіоні контррозвідка СБУ викрила та знешкодила диверсійну групу, яка спільно з терористами так званої ДНР готувала на замовлення російських спецслужб збройну провокацію з метою дискредитувати сили АТО на підконтрольних українським властям територіях", - йдеться в повідомленні.

Так, були затримані три жителя Харкова, які мали завдання здійснити тяжкі злочини проти мирного населення в Донецькій області, переодягнувшись у форму українських військових.

Диверсанти отримали вказівку прибути в місто Курахове Мар’їнського району Донецької області, де їх спільники приготували для них зброю і одяг з розпізнавальними знаками українських військових. Зловмисники готувалися пограбувати місцевого підприємця і здійснити жорстоку розправу над ним і його сім’єю, що повинно було стати темою чергових замовних сюжетів на російському телебаченні.

СБУ вилучила у диверсантів два карабіни, гранати РГД-5, велику кількість набоїв. https://youtube.com/watch?v=jx5RV8UagGQ

 Поділитися