MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Вихід Росії з Ради Європи дозволить провести мільйони страт»

02.02.2015   
Юрій Шершень
З такою заявою виступив перший заступник керівника думської фракції ЛДПР Олексій Діденко.

У Держдумі РФ заявляють, що вихід країни з Ради Європи дозволить скасувати мораторій на смертну кару, який діє з 1997 року.

Як повідомляє РІА «Новости», з такою заявою виступив перший заступник керівника думської фракції ЛДПР Олексій Діденко:

«Скасування мораторію на смертну кару після можливого виходу Росії з Ради Європи дозволить стратити велике число злочинців, які знаходяться на сьогоднішній день у російських тюрмах».

І добавив:

«Нам потрібно всього 24 години, одну добу – вийти з Ради Європи для того, щоб стратити мільйони і мільйони збоченців, ґвалтівників, педофілів, які знаходяться в наших тюрмах сьогодні… Вихід з Ради Європи розв’яже нам руки і дозволить серйозно переглянути розділи кримінального законодавства, що стосуються можливості застосування смертної кари».

А заступник голови Держдуми РФ Ігор Лебедєв заявив радіостанції «Говорить Москва», що вихід Росії з Ради Європи автоматично тягне вихід країни з усіх європейських організацій:

«Для РФ це означає дві речі. Перше на території Росії більше не буде поширюватися дія Європейського суду. І другий момент РФ буде вільна від будь-яких європейських рішень з приводу страти. У такому випадку Держдума або президент має право скасувати чинний мораторій, і ми маємо можливість повернути поняття смертної кари в наше правове поле».

Щоправда, спікер Держдуми Сергій Наришкін, відповідаючи на питання щодо свого персонального ставлення до можливості скасування заборони на смертну кару, підкреслив, що він «таке рішення не підтримав би за своїми особистими переконаннями гуманітарними й моральними».

«Хоча дискусія (в російському суспільстві) триває», – додав Наришкін.

Нагадаємо, увечері 28 січня Парламентська Асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, згідно з якою російську делегацію позбавили права голосу до квітня 2015 р. Російська делегація в ПАРЄ демонстративно відреагувала на це рішення і заявила про те, що Росія залишає і припиняє будь-які контакти з ПАРЄ до кінця року.

За інформацією західних ЗМІ, росіяни, покидаючи ПАРЄ, «почистили» свій офіс «під нуль», і забрали навіть лампочки і туалетний папір.

 Поділитися