MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В ООН назвали умови, за яких можуть направити своїх миротворців в Україну

07.02.2015   
Яніна Смелянська
Будь-яка миротворча присутність потребує вирішення членів Радбезу ООН

 Рішення про розгортання в Україні миротворчої місії ООН в кінцевому рахунку буде приймати Рада Безпеки ООН. Однак, для того щоб ООН формально почала підготовку до розгортання "блакитних касок" в Україні, повинні бути виконані дві умови.

Про це розповів заступник офіційного представника генсекретаря ООН Фархи Хак, коментуючи можливість відправки в Україну миротворчої місії.

"Обов’язково потрібен відповідний запит від країни, а також мандат, затверджений Радою безпеки. Поки ні того, ні іншого на даний момент немає", - заявив Хак.

За його словами, Рада безпеки не веде ніяких офіційних дискусій на цей рахунок, проте він не виключив того, що тема відправки миротворців може вестися на неофіційному рівні.

"Будь-яка миротворча присутність потребує рішення членів Ради Безпеки ООН. Ми не в курсі, щоб на даному етапі в Раді Безпеки йшли дискусії з цього приводу", - сказав він.

Напередодні представник МЗС РФ Олександр Лукашевич раніше заявив, що на зустрічі президентів Росії, Франції та Німеччини, яка відбудеться у п’ятницю, буде порушено питання про відправку на схід України миротворців ООН.

Нагадаємо, раніше народний депутат, керівник "Інформаційного опіру" Дмитро Тимчук вважає, що президент Росії Володимир Путін вирішив схиляти Україну до запровадження на Донбас "миротворців", що дозволить йому утримувати окуповані території під контролем.

 Поділитися