MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рада прийняла рішення про доступність інформації про використання публічних коштів

11.02.2015   
Яніна Смелянська
Закон, який передбачає відкритість усіх публічних фінансів, в тому числі комунальних підприємств, підтримали 289 народних депутатів.

Рада відкрила інформацію про використання публічних фінансів. Відповідне рішення підтримали 289 народних депутатів.

За словами голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар, закон передбачає відкритість усіх публічних фінансів, в тому числі, комунальних підприємств.

Сюмар запевняє, що імплементація закону також дозволить зробити публічною інформацію про держзакупівлі.

Відповідно до закону, інформацію про використання публічних коштів готують одержувачі і розпорядники бюджетних грошей, суб’єкти господарювання державної та комунальної форм власності, фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування. Така інформація буде публікуватися на Єдиному веб-порталі.

Сьогодні Верховна Рада відмовилася призначити позафракційного нардепа Бориса Філатова головою спеціальної контрольної комісії ВР з питань приватизації.

 Поділитися