MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Росія звинувачує Україну в єкоциді Криму

16.02.2015   
Яніна Смелянська
Державна дума РФ може прийняти заяву про екоцид Криму з боку України у зв’язку з перекриттям надходження води на півострів по Північно-Кримському каналу, заявив голова підкомітету з водних ресурсів Держдуми Георгій Карлов.

"Ми збираємося підняти на всеросійський парламентський рівень питання екоциду в Криму, свідомого нанесення шкоди екології і життєдіяльності людини. Дії України з перекриття Північно-Кримського каналу можна розцінювати як екоцид," - сказав Карлів в ході виїзного засідання підкомітету.

За його словами, підкомітет має намір ініціювати розгляд цього питання спочатку на майданчику Держдуми, а потім і міжнародного співтовариства.

Раніше Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через що йде від Дніпра Північно-Кримський канал. В основному вода йшла на потреби сільського господарства. Після возз’єднання Криму з Росією подача води по цьому каналу в республіку була повністю припинена. Проблему водопостачання Криму вдалося частково вирішити після перекидання води з кримської ріки Біюк-Карасу в Північно-Кримський канал.

 Поділитися