MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Країна бідних

Росія разом з Україною потрапили у топ 15 «найбільш нещасних» економік у світі

08.03.2015   
Георгій Кобзар
Росія, яка розв’язала агресію проти України, разом зі своєю жертвою увійшла до числа 15 найбільш економічно неблагополучних країн світу.
Росія, яка розв’язала агресію проти України, разом зі своєю жертвою увійшла до числа 15 найбільш економічно неблагополучних країн світу. Цей антирейтинг опублікувало міжнародне фінансове агентство Bloomberg. Росія займає 7 позицію. Очолює список економічних «лузерів» Венесуела, за нею йдуть, відповідно, Аргентина, ПАР, Україна, Греція та Іспанія. Цікаво, що Україна, незважаючи на російську збройну агресію, окупацію Криму, безробіття в 8,9% і інфляцію на 24,9%, на відміну від Росії, протягом 2014 року перемістилася з другого місця в антирейтингу найбільш економічно неблагополучних країн світу відразу на четверте: простіше кажучи, її економіка поступово стає більш здоровою. У лідерів списку невдах Венесуели, Аргентини і ПАР справи йдуть набагато гірше. І Росія дедалі швидше рухається до економічної прірви, адже ще в 2013 році вона зовсім не вважалася «економічною невдахою». Нагадаємо, що так званий «індекс убогості» або «індекс нещастя» за формулою, запропонованою американським економістом Артуром Окуном, визначається ще з 70-х років ХХ століття. На думку автора методики, якщо індекс, розрахований за сумою відсотка зростання споживчих цін і рівня безробіття, перевищує 20, то населення досліджуваної країни вже здатне вдатися до крайніх насильницьких заходів проти власного уряду. У Росії на сьогодні цей індекс дорівнює 20, і це говорить про те, що країна фактично знаходиться на межі суспільних потрясінь на зразок революції або державного перевороту. Однак найбільш схильні до небезпеки насильницької зміни режиму аналітики називають Венесуелу, де рівень інфляції вчетверо вище, ніж навіть у воюючій Україні. Безробіття тут поєднується з катастрофічним зростанням цін на основні споживчі товари та їх зникненням з прилавків. Сусідні держави, зокрема, Тринідад-і-Тобаго, вже запропонували венесуельського уряду налагодити постачання дефіцитного туалетного паперу в обмін на нафту.
 Поділитися