MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Особливий статус Донбасу може розколоти коаліцію

17.03.2015   
Яніна Смелянська
У парламентській коаліції немає узгодженої позиції з питання особливого статусу територій в зоні бойових дій на Донбасі.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко, відповідаючи на запитання щодо причин продовження консультацій.

"Є неузгодженість позицій в коаліції з питання особливого статусу зони бойових дій. На даний момент фракції Радикальної партії, "Самопомочі" та "Батьківщини" не готові підтримувати цей законопроект, внесений президентом. Тому оголошено перерву і зараз збирається рада коаліції. Будемо намагатися знайти спільну позицію", - сказав депутат.

Відповідаючи на уточнення, чи вистачає голосів за дане питання без цих фракцій, Кононенко висловив думку, що голосів вистачає, але в такому питанні необхідна єдність коаліції.

Депутат також уточнив, що мова йде і про відповідні постанові і законопроекті, які стосуються даного питання. "Вони невід’ємні. Один закон без іншого не працює", - додав Кононенко.

Як зазначив у коментарі журналістам лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, зараз в консультаціях з керівниками фракцій бере участь також секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Нас намагаються переконати і знайти компроміс у питанні голосування за ці закони", - сказав депутат і додав, що "Радикальна партія" не підтримує дані законодавчі ініціативи, оскільки вважає їх "легалізацією російської окупації".

На думку Ляшка, територіям потрібно надавати не особливий статус, а статус окупованих територій.

Раніше повідомлялося, що згідно з прийнятим у Мінську 12 лютого комплексу заходів з виконання угод, не пізніше 30 днів з дати підписання даного документа має бути прийнято постанову Верховної Ради із зазначенням території, на яку поширюється особливий режим відповідно до закону "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей ".

14 березня закінчився термін прийняття відповідної постанови Ради.

Нагадаємо, 5 березня, Президент Петро Порошенко утворив Донецьку і Луганську обласні військово-цивільні адміністрації.

 Поділитися