MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У столиці Росії юні неонацисти до смерті забили громадянина України (оновлено)

19.03.2015   
Георгій Кобзар
На залізничній станції Силікатна в Москві угруповання неонацистів жорстоко побило 37-річного заробітчанина з України. Від отриманих травм чоловік помер у реанімації.

На залізничній станції Силікатна в Москві угруповання неонацистів жорстоко побило 37-річного заробітчанина. Від отриманих травм чоловік помер у реанімації.

Як повідомляє Радіо24, загиблим виявився 37-річний громадянин України Роман Музиченко.

Камера зовнішнього відеоспостереження зафіксувала, як натовп молодих людей підбігає до чоловіка, що стоїть на краю платформи, і починає його бити. Через тиждень після нападу чоловік помер у реанімації, не приходячи до свідомості.

Слідчі встановили, що в нападі на українця брав участь 21 чоловік, причому середній вік учасників банди – від 15 до 20 років. 18 з нападників були оперативно затримані.

Поліцейські стверджують, що злочин було скоєно на національному ґрунті.

Вже пізніше слідчі встановили, що тільки в той день це був вже другий випадок нападу угруповання на представників іншої національності: буквально за півгодини до нападу на станції «Силікатна» молоді люди побили людину на станції Чехов.

На щастя, цей чоловік не сильно постраждав і вже виписаний з лікарні.

Очевидно, що чисельним «добровольцям» та «блукаючим десантникам», що приїхали з Росії до Луганської та Донецької областей України у пошуках ворогів – «фашистів», вже давно слід повернутися. Та зайнятися наведенням ладу у власній державі, в якій шовіністичний угар зростає, як на дріжджах.

 

З цього приводу Міністерство закордонних справ України висловило глибоку стурбованість проявами ксенофобії, екстремізму та національної нетерпимості, які все частіше мають місце з боку російських громадян щодо громадян України та осіб українського походження.

Антиукраїнські настрої, які активно підживлюються російськими засобами масової інформації, стали реаліями повсякденного російського життя. Поширення таких настроїв створює загрозу для особистої безпеки українців і, в деяких випадках, призводить до трагічних наслідків, наприклад таких, як жорстоке вбивство в Московській області групою націоналістично налаштованих молодиків громадянина України Романа Музиченка.

МЗС України вимагає від російської сторони негайно провести всебічне розслідування вказаного злочину для встановлення та покарання осіб, винних у вбивстві громадянина України. Міністерство також очікує від Росії вичерпних заходів для недопущення в майбутньому будь-яких прояв нетерпимості за національними ознаками щодо українців та осіб інших національностей.

 Поділитися