MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Контактна група проведе відеоконференцію з представниками самопроголошених ЛНР і ДНР

31.03.2015   
Яніна Смелянська
Сторони обговорять обмін полоненими і питання подальшої деескалації на Донбасі. Обмінятися полоненими ДНР і Київ можуть вже наступного тижня

Тристороння контактна група в середу, 1 квітня, в режимі відеоконференції обговорить з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей ситуацію на сході України, повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дар’я Оліфер в Фейсбуці.

"Завтра, 1 квітня, учасники Тристоронньої контактної групи будуть розмовляти з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей в режимі відеоконференції. Під час зустрічі планується обговорити проблеми деескалації ситуації на сході України, а також питання обміну заручників і незаконно утримуваних осіб", - написала Оліфер .

Вона також повідомила, що 30 березня відбулася зустріч учасників тристоронньої контактної групи - спецпосланця ОБСЄ Хайді Тальявіні, другого президента України Леоніда Кучми і посла РФ в Україні Михайла Зурабова.

Як повідомлялося напередодні представник самопроголошеної ДНР Денис Пушілін розповів про виконання мінських домовленостей. За його словами, намітилися зрушення в питанні створення профільних підгруп, які повинні будуть почати виконання положень, прийнятих в Комплексі заходів з виконання мінських угод.

Нагадаємо, під час зустрічі заступників міністрів закордонних справ нормандської четвірки (Франція, Німеччина, Україна, Росія) в Парижі була досягнута домовленість про створення профільних робочих груп у рамках тристоронньої контактної групи.

Також було домовлено про співпрацю контактної групи з "нормандської четвіркою".

 

 Поділитися