MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Карта боїв на Донбасі. Ситуація на 14 квітня

14.04.2015   
Яніна Смелянська
Як повідомляє прес-центр АТО, ввечері 13 квітня з 18 години до опівночі противник 26 разів обстрілював позиції українськиї військових.

"13 квітня з 18 години вечора до опівночі російсько-терористичні війська так званих ДНР і ЛНР продовжували збройні провокації, вели обстріли позицій наших військ. Бандформування на лінії розмежування 26 разів порушили режим тиші, здебільшого із застосуванням мінометів, у тому числі у 8 випадках - калібру 120 міліметрів", - йдеться у повідомленні.

Найбільш напруженою була ситуація на Донеччині, де ворог вів інтенсивний вогонь в бік позицій українських військових із мінометів, танків, зенітної установки, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї в районі населених пунктів Піски, Авдіївка, Опитне, а також шахти Дутовка.

О 19.20 до 21.10 ворог обстріляв із артилерії калібру 122 міліметри позиції силовиків поблизу Авдіївки і Пісків. Крім того, в районі Авдіївки з 22 до 23 години під час гранатометних обстрілів застосувалися запалювальні боєприпаси.

В районі Маріуполя вечір понеділка пройшов без обстрілів.

На Луганщині противник двічі обстріляв український опорний пункт зі стрілецької зброї неподалік Старого Айдара, а в районі урочища Суходол застосував по позиціях сил АТО міномети калібру 120 міліметрів.

За даними ІАЦ РНБО, станом на 12:00 14 квітня ситуація на сході України є такою:

 Поділитися