MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Москві під час акції на підтримку Савченко затримали українську журналістку

11.05.2015   
Яніна Смелянська
Під час акції #FreeSavchenko на підтримку української льотчиці і народного депутата Надії Савченко в Москві під СІЗО "Матроська тиша" поліція затримала журналістку Анастасію Рінгіс.

Про це журналіст повідомила телефоном з автозаку, куди її і ще п’ятьох учасників акції забрала поліція.

"Ніяких гасел я не викрикувала, плакатів не тримала. Затримали просто так", - зазначила журналіст. Причини затримання їй також не повідомили.

Журналіста і інших затриманих помістили у відділенні поліції в Сокольниках. Станом на 17:45 зв’язку з Анастасією немає, її номер не відповідає.

В ефірі 5 каналу адвокат Савченко Марк Фейгін заявив, що Анастасія Рінгіс могла бути затримана поліцією "як випадковий свідок акції". "Вона брала в мене інтерв’ю, могла дізнатися про цю акцію і познайомитися з її учасниками. Тому швидше за все, вона могла бути затримана як випадковий свідок", - зазначив Фейгін.

За повідомленням ОВС-Інфо, також у СІЗО затримали учасників акції Віру Лаврешіну, Володимира Іонова, Алену Королеву, Анастасію Мельникову, Хабит Погосяна. Таким чином в даний час на акціях на честь дня народження Надії Саченко затримано 8 осіб.

Сьогодні під СІЗО 11 травня активісти провели акцію на підтримку української льотчиці. Участь в акції взяли близько 15 осіб, про проведння заходу місцева влада була оповіщена.

Зокрема, звільнення нардепа вимагатимуть активісти Києва - вони зібралися біля пам’ятника Кию, Щеку та Хориву на Майдані Незалежності з білими повітряними кулями.

Надія Савченко була арештована в Росії після викрадення на Донбасі. Вона звинувачується в причетності до вбивства двох журналістів ВГТРК. На час слідства українка арештована до 30 червня 2015 року. Всі звинувачення Савченко категорично відкидає. Сьогодні заарештованій в Росії українській льотчиці і нардепу Надії Савченко виповнилося 34 роки.

 Поділитися