MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рада підтримала закон про режим воєнного стану

12.05.2015   
Яніна Смелянська
Рада підтримала закон про режим воєнного стану. За відповідний документ проголосували 258 нардепів.

 У вівторок, 12 травня, Верховна Рада у другому читанні і в цілому підтримала президентський законопроект № 2541 "Про правовий режим воєнного стану".

У той же час агентство РБК-Україна уточнює, що за відповідне рішення проголосували 258 народних обранців.

"Він спрямований на законодавче врегулювання правового режиму воєнного стану з урахуванням обставин, що виникли у зв’язку із зовнішньою агресією і проведенням антитерористичної операції на сході України", - додали журналісти.

Зокрема, закон передбачає визначення правил функціонування держави в разі введення воєнного стану та порядок створення військових адміністрацій.

Звернемо увагу, що військове командування і адміністрації матимуть право встановлювати посилену охорону важливих об’єктів, запроваджувати трудову повинність для працездатних осіб, примусово відчужувати приватне і комунальне майно для потреб держави.

Також вони зможуть забороняти проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій, інших масових заходів, припиняти діяльність політичних партій, проводити евакуацію населення і далі.

Варто відзначити, що з документа нардепи вирішили виключити норму про вилучення всього вогнепальної зброї у населення в разі введення воєнного стану

 Поділитися