MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Харківщині забезпечать житлом понад 200 сімей переселенців

14.05.2015   
Юрій Нужний

У Харківській області відремонтують 36 будівель для розміщення в них вимушених переселенців.

Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко. За його словами, будівлі визначили в квітні, коли пройшла інвентаризація гуртожитків і будинків, в яких ніхто не живе.

Як повідомляє інформаційне агентство «Status Quo», 22 квітня відбулася зустріч керівництва ХОДА з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Представники товариства відібрали для подальшої реконструкції кілька об’єктів у Куп’янську та Лозовій.

Як зазначив Шахненко, зараз фахівці визначають кошторисну вартість переобладнання або добудови будівель і, якщо з держбюджету надійде хоч незначне фінансування, до кінця 2015 року можна буде поселити в нові квартири понад 200 сімей.

Нагадаємо, наразі в Харківській області зареєстровано 164 тис. 596 переселенців, з них – 19 тис. 96 дітей. За цим показником область посідає друге місце серед регіонів України. За неофіційними даними, кількість біженців в області сягає близько 300 тис. чол.

 Поділитися