MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У штабі АТО констатували нарощування бойової активності терористів.

15.05.2015   
Яніна Смелянська
Бойовики на Донбасі продовжують обстріли українських позицій і все активніше підтягують до лінії зіткнення важке озброєння.

Про це повідомив речник штабу АТО Андрій Лисенко.

За його даними, на маріупольському напрямку тривають сутички в Широкино. Противник веде вогонь переважно зі стрілецької зброї, проте зафіксований обстріл наших позицій з 122-мм артилерії, яку бойовики тримають в окупованій Саханці.

На Донецькому напрямку противник все активніше підтягує до лінії зіткнення в районі Донецька важке озброєння - 122-мм і 152-мм гармати і танки.

"Кілька розширилася географія бойових дій - крім району аеропорту перестрілки тривають південніше - в районі Мар’їнки і північніше - поблизу Кам’янки. У передмістях Горлівки та Світлодарська противник вів вогонь по наших позиціях з БМП, танка і 120-мм міномета", - зазначив Лисенко.

Також він додав, що на Луганському напрямку сталася серія збройних провокацій у районі Щастя, а також на різних ділянках поблизу Бахмутськой траси. Зокрема, в селі Гірське в результаті мінометного обстрілу бойовиків зруйновано житловий будинок.

Також, за словами Лисенка, у четвер в зоні проведення АТО було зафіксовано 7 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу в зоні АТО були поранені двоє українських військовослужбовців, загиблих немає. Поранення українські військовослужбовці отримали на лінії оборони в районі Авдіївки.

Зафіксовано проліт безпілотників противника в районі населених пунктів Мангуш, Широкино, Чермалик, Ялта.

 Поділитися