MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правоохоронці продовжують затримання людей без судового дозволу, транслюючи це на всю країну (ПРЕС-АНОНС)

04.06.2015   
5 червня 2015 року в Печерському райсуді Києва відбудеться судове засідання, в якому буде розглядатися скарга правозахисника Г. Токарева на невідкриття кримінального провадження прокуратурою за його заявою про кримінальне правопорушення з приводу незаконного затримання керівників ДСНС України правоохоронцями. Початок о 09:30.

5 червня 2015 року,
Печерський районний суд м. Києва
м. Київ, вул. Гайцана, 4
початок судового засідання: 09:30.
слідчий суддя Писанець Віталій Анатолійович, каб. № 107

Слідчим суддею буде розглядатись скарга правозахисника Г. Токарева на невідкриття кримінального провадження прокуратурою м. Києва за його заявою про кримінальне правопорушення з приводу незаконного затримання керівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) працівниками правоохоронних органів.

Публічний арешт без рішення суду керівників ДСНС продемонстрував на всю країну нехтування правоохоронцями основоположним правом людини, гарантованим ст. 29 Конституції України: «Ніхто не може бути заарештований або триматися під вартою інакше як за вмотивованим рішенням суду і тільки на підставах та в порядку, встановлених законом».

Працівники правоохоронних органів здійснювали такі арешти без рішення суду під час «Революції гідності» та продовжують використовувати дану практику сьогодні, посилаючись на «революційну доцільність» та користуючись бездіяльністю з боку прокуратури.

Прийшов час покласти край свавіллю, висвітливши публічно процес притягнення до кримінальної відповідальності винних правоохоронців, попри відверте саботування органами прокуратури, виконати конституційну функцію нагляду за дотриманням законів органами, що проводять досудове розслідування. Чи не слід перейти від ефектного повалення пам’ятників вождям комуністичного минулого до рішучих юридичних дій з викорінення практики затримання осіб сучасними силовими органами за допомогою методів колишнього НКВС?

Учасники судового розгляду:

правозахисник Токарев Г. В.
адвокат Литвин А. О.

Контактна особа:

Діденко Андрій, svoboda[dot]andrey[at]gmail[dot]com, тел.: 0939852574

 Поділитися