MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Студент з Криму судиться за отримання статусу переселенця в Україні

07.06.2015   
Яніна Смелянська
В апеляційному суді Києва 9 червня відбудеться перше засідання у справі студента-переселенця з Криму, якому відмовили в постановці на облік як тимчасово переміщеної особи (ВПО).

В апеляційному суді Києва 9 червня відбудеться перше засідання у справі студента-переселенця з Криму, якому відмовили в постановці на облік як тимчасово переміщеної особи (ВПО).

Як розповів позивач - студент Київського національного університету ім.Тараса Шевченка Руслан Нічепорук, по приїзду до Києва він був прописаний у гуртожитку, потім звернувся в управління праці та соціального захисту населення Голосіївського району, де в постановці на облік йому відмовили.

"Спочатку в усній формі не категорично відмовили без будь-яких обгрунтувань. Після я відправив письмовий запит з проханням внести мене згідно із законом в реєстр ВПО. Мені відповіли, що, згідно якоїсь внутрішньої постанови, на яку вони посилаються, але не показують, люди, які переїхали і отримали прописку на материковій частині України, не мають права входити до реєстру ВПО", - пояснив Нічепорук.

Кримчанин подав позов до суду на керівника управління праці та соціального захисту населення Голосіївського району за відмову внести його до реєстру переміщених осіб.

"Це перша справа, яка дійшла до суду і, якщо буде потреба, ми будемо подавати до Європейського суду з захисту прав людини", - заявив студент.

При цьому Руслан Нічепорук стверджує, що вже звертався до українського омбудсмена Валерії Лутковської, але, за його словами, та повідомила, що "не бачить виходу з ситуації".

Також кримчанин повідомив, що знає про позитивні рішеннях по включенню до реєстру ВПО інших студентів, також прописаних у гуртожитках, які розташовані в інших містах і районах Києва.

 Поділитися