MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Мін’юст має намір закрити низку в’язниць, утримання яких «економічно недоцільне»

23.06.2015   
Георгій Кобзар
До листопада 2015 р. буде проведено аудит колоній та СІЗО на предмет доцільності їх діяльності.

Про це на розширеній колегії Міністерства юстиції заявила перший заступник міністра Наталія Севостьянова.

Вона повідомила, що до листопада 2015 р. буде проведено аудит колоній та СІЗО на предмет доцільності їх діяльності.

«Ми приймаємо активні заходи з викорінення корупції в пенітенціарних установах, за останній рік звільнено близько 200 працівників за порушення порядку. До листопада буде здійснено внутрішній аудит всіх підпорядкованих установ з метою визначення доцільності їх функціонування, або дислокації. Буде законсервовано або ліквідовано 19 в’язниць, утримання яких є економічно недоцільним», – зауважила Севостьянова.

За її словами, аудит, в першу чергу, стосуватиметься Чернівецької установи виконання покарань №33, Київського та Львівського слідчих ізоляторів, а також комплексу пенітенціарних установ в Одесі, Херсонського СІЗО та Херсонської виправної колонії.

При цьому Севостьянова підкреслила, що в Україні спостерігається тенденція до зниження кількості ув’язнених. На даний момент в пенітенціарних установах перебувають 159 тис. засуджених. Працюють в цих установах близько 38 тис. співробітників.

Раніше й міністр юстиції Павло Петренко виступав за скорочення кількості виправних і виховних колоній та СІЗО.

 Поділитися