MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Вже понад 100 тисяч українців отримали за АТО статус учасника бойових дій

27.07.2015   
Юрій Нужний

Наразі статус учасника бойових дій отримали понад 39 тисяч правоохоронців та майже 62 тисячі військовослужбовців ЗСУ.

«Станом на 24 липня після розгляду відповідними комісіями матеріалів про визнання учасниками бойових дій було прийнято рішення щодо надання статусу учасника бойових дій 39 041 працівнику органів внутрішніх справ, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Серед них 16 145 працівників міліції, 13 667 військовослужбовців Національної гвардії, 8 892 прикордонники та 337 працівників ДСНС», – говориться у відповідному повідомленні МВС України.

Як повідомляв «Укрінформ», статус учасника бойових дій, за даними Міністерства оборони України, станом на 24 липня 2015 р. отримали 61 889 військовослужбовців та працівників Збройних сил України, які брали участь в АТО.

За останній тиждень статус надали 304 військовим, на розгляді перебувають ще кількасот комплектів документів.

Нагадаємо, раніше правозахисники неодноразово зазначали, що в Україні учасники АТО мають проблеми з отриманням статусу.

 Поділитися