MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Донецькій області розширюють пропускну спроможність пункту «Зайцеве»

27.07.2015   
Яніна Смелянська
Голова Донецької ОДА, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський сьогодні особисто проінспектував ситуацію на КПВВ.

На контрольному пункті в’їзду-виїзду «Зайцеве» у напрямку Артемівська Донецької області продовжуються роботи, які допоможуть збільшити пропускну спроможність транспортного потоку. Про це повідомляють у прес-службі Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Голова Донецької ОДА, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський сьогодні особисто проінспектував ситуацію на КПВВ.

«Екскаватори вже працюють. Планується розширення смуг руху з двох до трьох, але з окремими кишенями для заїзду машин. Це дозволить розвантажити вузьку дорогу. Щоб прискорити процедуру перевірки документів, буде збільшено кількість фіскалів і прикордонників. Крім того, домовляємося про збільшення кількості туалетів і медичних пунктів», - повідомив глава області.

Павло Жебрівський також відвідав територію майбутнього логістичного центру, який облаштовують між нульовою лінією розмежування та КПВВ. Артемівської райдержадміністрації він запропонував після відкриття центру залучити до його обслуговування патріотичну молодь, волонтерські організації.

«Вони будуть надавати допомогу, консультувати і, звичайно, передавати патріотичні настрої людям, які залишилися на тимчасово окупованих територіях», - зазначив голова ОДА.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко повідомив, що гуманітарно-логістичні центри для допомоги українцям на Донбасі можуть з’явитися до 24 серпня

 За словами глави держави, під час переговорів в "нормандському форматі" прийнято рішення протягом місяця відкрити гуманітарні логістичні центри.

23 липня Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Олландом і Президентом Росії Володимиром Путіним.

Сторони привітали досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи рішення про відновлення зруйнованих об’єктів водної інфраструктури та залізничних шляхів.

Особливу увагу було приділено невідкладній створенню в районі лінії розмежування гуманітарно-логістичних центрів, де українці з окупованих територій зможуть придбати продукти і ліки за прийнятними цінами.

 Поділитися