MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Чугуєві відкрили гауптвахту для «аватарів»

27.07.2015   
Юрій Шершень

У Чугуєві Харківської області відкрили найбільшу на сході України гауптвахту.

27 липня 2015 р. була відкрита перша черга гауптвахти, де зможуть одночасно перебувати до 50-ти військовослужбовців – порушників. Вони розміщуватимуться у камерах на 8 – 10 чоловік.

Як повідомив новинам «АТН» начальник Харківського зонального відділу військової служби правопорядку Олександр Леонченко, у першу чергу в камерах для перевиховання потраплять ті, кого в армії прозвали на честь героїв голлівудського блокбастера – «аватарами» (тому що регулярно пиячать, отже, на сленгу, є «синіми»).

Тема пияцтва в українській армії, на жаль, є дуже актуальною. Наприклад, у Чугуєві, де з моменту початку АТО кількість військових збільшилася в рази, щоб зняти нервову напругу деякі військовослужбовці активно зловживали спиртними напоями. Місцеві жителі почали скаржитися, і в квітні 2015 року Чугуївська міська рада запровадила «сухий закон» і заборонила продаж алкоголю людям у формі пізніше 22 годин. Але це не допомогло…

Самі ж військові стверджують, що ті, хто скаржаться на алкогольну атмосферу в місті, самі ж її і підживлюють, адже в Чугуєві дуже багато нелегальних точок з продажу спиртних напоїв і з ними ніхто боротьби не веде.

При цьому патрульні військової служби правопорядку Харкова запевняють, що 60 відсотків вояків, які потрапили до них, більше не скоюють рецидивів правопорушень.

Нагадаємо, гауптвахта військової служби правопорядку – спеціальне приміщення, яке обладнано в органах управління ВСП з метою виконання покарання для військовослужбовців, засуджених до арешту, а також тримання взятих під варту і затриманих військовослужбовців.

 Поділитися